In ‘t spoor van Max

“In ‘t spoor van Max”

De film is ter gelegenheid van de geboortedag van Max van Dam, 19 maart 1910.
De realisatie van deze film is alleen mogelijk omdat heel veel personen en organisaties belangeloos hun medewerking hebben verleend.

In ’t spoor van Max
[korte inhoud]
Jet (15 jaar) houdt van tekenen en wil graag kunstenaar worden. Haar vader ziet dit niet zitten, terwijl haar moeder het gezin bij elkaar probeert te houden. Bij een tentoonstelling komt Jet in aanraking met het werk van Max van Dam, waar ze besluit haar passie te volgen en op zoek gaat naar Max.
Een unieke korte film, geïnspireerd door het leven en werk van de Winterswijkse kunstenaar Max van Dam, gemaakt door Lex Schellevis & Ferry den Boer.

[uitgebreide toelichting]
Op 19 maart 1910 werd Max van Dam geboren in Winterswijk. Zijn ontluikend kunstenaarschap werd ontdekt en gesteund door dr J Hemelrijk. Hij heeft zich kunnen ontwikkelen als kunstenaar en leverde een buitengewone prestatie door zijn prijswinnende inzending voor de prestigieuze Prix de Rome.
In de oorlogsjaren werd Max door verraad gepakt en is hij naar het vernietingskamp Sobibór gestuurd, waar hij in 1943 is vermoord.

Dr J Hemelrijk (jr), de zoon van zijn ontdekker, heeft in 2017 een grote collectie kunstwerken van Max van Dam geschonken aan Vereniging Het Museum in Winterswijk. De tentoonstelling van zijn werk in Winterswijk, Aalten en Polen (Włodawa) inspireerde Lex Schellevis tot het realiseren van een korte jongerenfilm, waarin jongeren kennismaken met de brieven en de werken van Max: “In ’t spoor van Max”. De film gaat op de geboortedag van Max (19 maart) in première.

Direct reserveren

  • 1 Selecteer de tijd onder de datum die je wilt reserveren
  • 2 Selecteer het aantal personen waarvoor je wilt reserveren
  • 3 Klik op de knop "reserveren"
  • * Voorstellingen in het rood zijn uitverkocht.
  • * Voorstellingen in het lichtgrijs zijn uitverkocht.
* Nog geen account? Registreren | Wachtwoord vergeten?
  • wo
    03-04
    18:30